Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Finomságok:D

 Csipkés lime-krémes töltött keksz                                         



hozzávalók:

16 kekszhez

75g vaj

75g zabpehely

100g porcukor

1 közepes mérető tojás

2 teáskanálnyi sima liszt

1 teáskanálnyi sütőpor


a töltelékhez:

1 lime(narancs vagy citrom is lehet)

250g mascarpone sajt

25g porcukor



-1.A sütőt melegítsd be 170°C-ra

A két tepsit tedd rá sütőpapírra

rajzold körbe őket,majd a tepsiket

béleld ki sütőpapírral.

-2.A vajat tedd egy kis lábasba,és

lassú tűzön addig melegítsd,míg

megolvad.A lábast vedd le a tűzről,

majd a vajhoz egy fakanállal

keverd hozzá a zabpelyhet.

-3.Szórd rá a cukrot ,dolgozd

össze,majd hagyd 2-3 percig

állni,hohy a zabpelyhet teljesen

átitassa a vaj.

-4.A tojást egy kis tálban villával verd fel,

majd a felvert tojást a zabpelyhes keverékbe

forgasd.Ezután szitáld hozzá

a lisztet és a sütőport,majd az egészet 

keverd simára.

-5.Tegyél négy púpozott teáskanál

nagyságú halmocskát mindegyik

tepsibe úgy,hogy jó nagy és egyenlő

távolságra legyenek egymástól

tedd őket a sütőbe ,9-10 perc

alatt süsd aranysárgára.

-6.Sütés után hagyd 5 percig

a tepsikben hűlni,majd egy 

életlen késsel óvatosan

emeld ki őket a rácsra.

-7.A sütőpapírt hagyd a tepsikben

majd újabb halmocskákat tegyél

rájuk,és ismételd meg az 5.és 6.

lépésben leírtakat.sütés után az

összes kekszet hagyd a rácsokon

míg teljesen ki nem hűlnek.

-8.Amíg a kekszek hűlnek készítsd el

a tölteléket majd kend meg vele a kekszek 

sima felét.

-9.A szendvics jellegű kekszeket

még azelőtt szolgáld fel mielőtt

megpuhulnának a tölteléktől.


Töltelék

1.Kislyukú reszelőn reszeld

le a lime hélyát

majd a egy tálban keverd a mascarpone

sajthoz.

2.A sajtos keverékre szitáld

rá a porcukrot,majd

az egészet addig keverd,

amíg sima,zöld pettyes krémet kapsz.

 

 

 

Boszorkánykonyha! Sütemények, torták, édességek, Mandula.

 

Mandulás töltött csók


hozzávalók:

36 kekszhez(18 pár)

a mandulás csókhoz:

2 közepes méretű tojás

175g porcukor

125 g őrölt mandula

25g rizsliszt


a vajas töltelékhez:

50g puha vaj

100g finom porcukor

rózsaszín sárga és zöld ételfesték(helyette színezett aromát vagy gyümölcsszörpött is használhattok)



1.Melegítsd be a sütőt 150°C-ra.

A két tepsit tedd egy-egy sütőpapírra.

rajzold körbe őket és vágd ki a vonal mellett,

majd papírral béleld ki a tepsiket.


2.Az egyik tojásttörd fel az edény sarkához

kocogtatva,majd a belsejét óvatosan csorgasd 

rá egy kistányérra.A sárgájára tegyél egy kispoharat.


3.a tojásos kistányért tartsd egy keverőtál felé,

és folytasd bele a fehérjét.Tedd ugyanezt a 

másik tojással is úgy,hogy a két fehérje

egy tálba kerüljön.


4.A fehérjéket egy habverővel verd kemény habbá.

Ha a hab elég kemény,a habverő kiemelése után

habcsúcsszerű képződmények maradnak.


5.A fehérjéhel egy fémkanállal

lazán keverd hozzá a porcukrot

az őrölt mandulát és a rizslisztet.


6.A masszából teáskanálnyi halmokat

pottyants a tepsibe két kanál segítségével.


7.töltsd meg mindkét tepsit kis halmokkal

ügyelve arra hogy egymástól egyenlő 

távolságra legyenek.Tedd őket a sütőbe

és süsd 20 percig.


8.Ha már szép aranybarnára sültek,

vedd ki a sütőből,5 percig pihentesd,

majd rácson hagyva hagyd hűlni.


9.A töltelékhez a vajat keverd habosra.

Szitáld hozzá a porcukrot,majd az 

egészet dolgozd simára.


10.A habos tölteléket oszd három

részre,és öntsd külön tálakba.

az egyikbe csöpögtess 2 csepp

rózsaszín,a másikba 2 csepp sárga,

a harmadikba 2 csepp zöld étel-festéket.

A festékeket jó alaposan keverd el.


11.a mandulás csókok sima felére

kenj külömböző szinű tölteléket,

és szendvicsszerűen ragaszd

őket össze.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

helló

(:D, 2011.11.04 12:18)

Remélem tetszik a bejegyzés:)